Hei, olen Venla Jyrkinen.

Olen syntyisin Pohjois-Karjalasta, mutta Pielisen laineen liplatus vaihtui kouluvuosina Perämeren tuuliin perheemme muutettua Ouluun. Seikkailin vuoden nuoruudestani vaihto-oppilaana maapallon toisella laidalla Uudessa-Seelannissa. Opiskeluaikani humistin Helsingissä, kunnes pohjoisen luonnon lumo kuljetti minut Inariin, nykyiseen kotiini tuntureiden syliin.

Viime vuosina pohjoinen elämäntapa on vienyt minut mennessään. Luonto ja sen tarjoamat elämykset, kauniit maisemat, kaamos ja revontulet ovat juurruttaneet minut Pohjois-Lappiin. Rakastan tutkia talvista erämaata muun muassa moottorikelkalla kulkien. Tämän sivuston Venkkuracing-osiosta löydät kirjoittamiani tekstejä moottorikelkkailun maailmasta. Tutustu tästä

Olen ammatiltani eläinlääkäri. Kunnaneläinlääkärin työ Inarissa on vauhdikasta ja vuodenaikojen mukaan vaihtelevaa. Hoidamme kaikki alueen eläimet porosta marsuun, niinpä kahta samanlaista päivää työssämme tuskin on.

Työssäni palkitsevinta on pystyä auttamaan eläimiä ja niiden omistajia kaikenlaisissa käänteissä ja olemaan omistajan tukena vaikeinakin aikoina. On myös hienoa olla kosketuksissa erilaisten ihmisten kanssa ja päästä näkemään läheltä erilaisia elämäntyylejä. Olen iloinen että saan osallistua töihin eläinten parissa niin navetoissa kuin poroerotuksissani, huolehtia eläinten hyvinvoinnista ja auttaa myös suomalaisia ruoantuottajia heidän tärkeässä työssään.

Luonnon ja eläinten lisäksi rakastan seikkailuja, tunnelmointia ja elämyksiä. Erityisesti rakastan fiilistellä kokemuksiani kirjoittamalla. Kirjoittaminen on ollut minulle aina tärkeä harrastus ja tapa hahmottaa maailmaa. Tuota harrastusta olen päässyt hiljattain laajentamaan kirjoittamisen opintojen parissa Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Opintojen ohessa syntyi myös esikoisteokseni Kumppanina koira, jonka kirjoitin jouduttuani luopumaan rakkaasta koirastani Humusta keväällä 2021. Tutustu tästä

Kirjoittamisessa on hienointa saada etsiä tietä asioiden ytimeen sanojen avulla. Kirjoittamalla voi ikuistaa ihanat hetket, jäsennellä sekavat ajatukset ja sanoittaa kauniiksi kipeätkin asiat. Näistä kirjoittamisen mahdollisuuksista olen nauttinut esikoisteosta kirjoittaessani, ja aion iloita niistä myös tulevien tekstieni parissa.

Tervetuloa tutustumaan sivuihini!